tisdag 24 april 2018”Kroppens direkta rörelser transformeras till ekon och sidoeffekter av minnesfragment till duken. Det konkreta arbetet att söka, bearbeta och omvandla och gestalta minnet, armar, axlar, nacke, -kroppens anatomi och rörelse i samstämdhet med redskapen borsten, hjulen, taljan och repet.” - Pamela Lindgren
  
Pamela Lindgren är verksam som formgivare, konstnär och forskare inom användarcentrerad design. Hon har en Magisterexamen i Fine Arts från Högskolan för Design och Konsthantverk från 2004 och är doktorand sedan 2015 vid Chalmers tekniska högskola vid på avdelningen för Design & Human Factors, Institutionen för industri- och materialvetenskap.

Efter flera års uppehåll från det klassiska måleriet visar hon nu helt nya målningar skapade genom en blandning av traditionell och ny teknik. Hennes abstrakta måleri är minnesfrekvenser eller snarare jakten efter fragmentariska minnen gestaltade på duk genom rörelser vilka kan beskrivas som dansperformance. Målningarna är gjorda på plats på 3é våningen, deras stora format och form är utformade för lokalens arkitektoniska miljö. 

Intervju: http://djungeltrumman.se/intervju-pamela/